Ga naar de inhoud
Kies taal
Sport

Sport afwatering in stadions en sportfaciliteiten

Voor stadions, atletiekbanen, lokale sportcentra en recreatieterreinen is afwatering nodig om het oppervlaktewater van sportvelden en voetgangerszones effectief af te voeren.

Het type sport en de individuele eisen van de sportfaciliteit bepalen het specifieke afwateringssysteem. Soms horen ook kabelmanagementsystemen en afwateringsgoten voor parkeerterreinen bij het totale ontwerp.

Naar contact

Oplossingen voor elke type sportaccommodatie 

HAURATON’S SPORTFIX serie is speciaal ontworpen voor de afwatering en inrichting van elke sportaccommodatie, van een Olympisch stadion tot een buurtveld. De sportafwateringssystemen en bijbehorende producten zorgen ervoor dat speeloppervlakken en voetgangersgebieden veilig zijn voor sporters en toeschouwers.

SPORTFIX-oplossingen worden geproduceerd volgens een hoge kwaliteitsnorm en overtreffen de verwachtingen op het gebied van hydraulische prestaties, duurzaamheid en esthetiek.

Naast het SPORTFIX assortiment kunnen we ook andere HAURATON producten inzetten bij het zoeken naar de best scorende tactiek.

Drainage athletic systems

Atletiek

Multifuntionele baan- en sportaccommodaties moeten worden uitgerust met een reeks oplossingen die ultieme bescherming en comfort bieden. De producten moeten voldoen aan zeer strenge eisen, vooral als de faciliteit wordt gebruikt op hoog wedstrijdniveau.

Met speciale producten voor de atletiekwereld begrijpt HAURATON welke oplossingen nodig zijn om het wedstrijdterrein optimaal af te wateren en ernstige blessures bij atleten te voorkomen. Van lijngoten voor atletiekbanen, witte randen, zandvang tot waterbakken voor steeple chase, HAURATON heeft de geschikte oplossing voor atletiekprojecten.

Project Manager Simon Wilkinson

“De installatie van effectieve afwatering is heel belangrijk voor de bescherming van sportcomplexen, de ondergrond en de veiligheid van de sporters die er spelen. Wij bieden een volledige en gratis ontwerpservice om ervoor te zorgen dat systemen voldoen aan zelfs de strengste specificaties conform de IAAF-eisen.”

Logo of World Athletics
World Athletics

Track en veldoplossingen van HAURATON voldoen aan de eisen van de World Athletics.

Cable Management in Arsenal London Stadium

Kabelmanagement in sportstadia en -complexen

Een belangrijk aspect in de sportinfrastructuur is de organisatie van kabels en leidingen. Het toegenomen gebruik van moderne technologie voor multimediale communicatie en TV-uitzendingen creëert eisen voor een veilig, beveiligd en discreet gebruik van stroomkabelnetwerken.

De sleutel tot een kabelbeheersysteem is de flexibiliteit om tegemoet te komen aan veranderende eisen voor verschillende evenementen, zoals een atletiekwedstrijd tot een festival of concert.

SERVICE CHANNELS van HAURATON maken een veilige, zekere en praktische routering van stroomvoorzieningen mogelijk, terwijl de belangrijkste aansluitingen en stopcontacten constant en gemakkelijk toegankelijk blijven via verdeelkasten.

Lees meer over onze kabelgootsystemen

Drainage at a Tennis court

Recreatiesport

Sportvoorzieningen zijn vaak ook openbare ruimten die door de plaatselijke gemeenschap worden gebruikt. Het kan gaan om (gebouwen op) tennis- en basketbalvelden, voetbalvelden en zelfs speelplaatsen.

Effectief beheer van oppervlaktewater is essentieel om de veiligheid van bezoekers te garanderen en erosie van het oppervlak te voorkomen. Of u nu een drainagesysteem voor een tennisbaan overweegt of zachte bestrating voor de omtrek van een speelplaats, HAURATON heeft een afwateringsoplossing die aan uw eisen voldoet.

Neem contact met ons op om uw project te bespreken.

HAURATON – uw afwateringsspecialist voor de sportinfrastructuur

Als lid van IAKS (International Association of Sports and Leisure Facilities) begrijpt HAURATON de eisen voor het ontwerpen en opleveren van gerenommeerde sportcomplexen.

De SPORTFIX-serie is geïnstalleerd in vele bekende sportfaciliteiten en stadions, waaronder Wembley, Twickenham, Emirates Stadium en Lord’s cricketveld. De oplossingen zijn internationaal gevraagd om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn allemaal ontworpen en geproduceerd volgens de nieuwste industrienormen, DIN 18035 en EN 1433.

Passend bij dit thema:

Vragen?

Ons ervaren planningsteam helpt u graag verder.

Neem contact op
Vragen?