Hauraton afwatering

HAURATON GmbH & Co. KG - Nederland
Duurstedeweg 6
7418 CK Deventer / NL-Nederland
+31 570 756516
info@hauraton.nl

Roostergoten

Roostergoten

Roostergoten bestaan uit een gootelement en een rooster. De roostergoot wordt hoofdzakelijk geproduceerd van beton, kunststof, staal of roestvrij staal en de roosters zijn meestal vervaardigd van nodulair gietijzer, kunststof, roestvrij staal of verzinkt staal. In alle materialen zijn complete programma’s leverbaar.

Een ander verschil in afwateringstechnieken ligt in het feit dat men spreekt over puntafwatering en lineaire afwatering. Als het oppervlakte water op een bepaald terrein langs een streng (lijn) verzameld wordt, noemt men dit een lijnafwatering. Puntafwatering is het tegenovergestelde; hier wordt het water op één punt verzameld en verder afgevoerd. Een voorbeeld van lijnafwatering zijn de sleufgoten (goten met spleetprofiel): een smalle spleet vervangt het rooster, waardoor na het plaatsen slechts nog een smalle voeg in het beton zichtbaar is.

Het tegenovergestelde van lijnafwatering is puntafwatering, dit is bijvoorbeeld een straatkolk. Het water stroomt richting deze straatkolk, het wordt verzameld en afgevoerd.

Voorbeelden van lijnafwatering worden regelmatig toegepast in de tuin, infra, binnenstedelijke architectuur, industrie, havens, zware belastingen en bij sport.

De landschapsarchitectuur is voor een groot deel verantwoordelijk voor het in tact houden van de omgeving en een mensvriendelijk milieu en is maatgevend voor het samenspel van onze natuurlijke en de door mensen gebouwde omgeving. Daarom is het in deze hoedanigheid belangrijk om milieuvriendelijke producten te gebruiken en zorgvuldig om te gaan met de natuurlijke bronnen.

HAURATON voldoet aan deze hoedanigheid door innovatieve producten zoals het RECYFIX  programma, welke uit 100% puur gerecycled kunststof bestaat. In de sectoren van de industriële- en oppervlakten met zware belastingen is het gebruik van betrouwbare en duurzame systemen voor de afwatering, die voor langere periodes onze moderne infrastructuur bepalen, doorslaggevend. Dit is voor de tegenwoordige tijd van zeer grote waarde, de mobiliteit van onze samenleving wordt steeds belangrijker. HAURATON levert haar bijdrage in deze verklaringen en door de uitbreiding van een competitieve infrastructuur leveren wij individuele oplossingen bij vele vraagstukken. Hierbij gebruiken wij verschillende grondstoffen en materialen, die de belastingen op de lijngoten garanderen: vezel versterkt beton, gietijzer, staal, RVS en uiteraard ook kunststof.

Op het gebied van sportcomplexen is gebleken, dat de moderne Duitse arena’s wereldwijd een bijzonder goede naam hebben. Het WK voetbal 2006 in Duitsland en andere belangrijke internationale sportevenementen tonen, dat de stadions ideaal zijn voor zowel de atleet als de toeschouwer. Met het speciale SPORTBAU programma vinden architecten, bestekschrijvers en aannemers een competente partner voor betrouwbare SPORT afwatering.

Het SPORTBAU programma werd speciaal ontwikkeld om aan de eisen te voldoen. De producten wateren optimaal af en vermijden hierdoor blessures bij de atleet.

Bij het infiltreren krijgt het afwateren steeds meer interesse en wordt dit innovatieve product door een breed publiek zeer gewaardeerd.  Grondslag voor dit thema is de toenemende bevolkingsdichtheid, op basis hiervan worden de oppervlakten door de bevolking in grote mate geplaveid en daardoor wordt de natuurlijke infiltratie van hemelwater massaal tegen gegaan. Dit veroorzaakt het verlagen van onze grondwaterspiegel en het uitdrogen van de aarde. Speciaal voor deze toepassing bieden de infiltratie producten van HAURATON een intelligente oplossing.

Als u meer over het brede assortiment wilt weten of in individuele lijnafwatering geïnteresseerd bent, bezoek dan onze website!

Kijk ook eens bij de volgende pagina's lijngoten, roostergoten, sleufgoten, draingoten

Meer over afwateringstechnieken vindt u op www.hauraton.nl

 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG - Nederland
Duurstedeweg 6
7418 CK Deventer / NL-Nederland
+31 570 756516
info@hauraton.nl

HAURATON nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief

 
 

Imprint        Privacy Policy