Hauraton afwatering

HAURATON GmbH & Co. KG - Nederland
Duurstedeweg 6
7418 CK Deventer / NL-Nederland
+31 570 756516
info@hauraton.nl

HAURATON History 1956 - 1974

RASTATT, 1956

Een afvoergoot als eerste stap naar Global Player

In de eerste dagen van HAURATON, destijds nog onder de naam Hauger und Jägel, produceert de onderneming hoofdzakelijk afvoergoten voor de landbouw. Waar vroeger open goten en kanalen aangelegd werden, zijn nu voor het eerst eenvoudig te plaatsen prefab-delen. De afvoergoten zijn de eerste afwateringsgoten van HAURATON. Stap voor stap wordt dit product tot het veelomvattende assortiment van vandaag verder ontwikkeld.

HAURATON History in beeld

Karl Haugerzoom
 

1965 - HET ASSORTIMENT GROEIT MET DE OMZET

Nieuwe producten in het assortiment

Naast afvoergoten worden snel andere producten in het assortiment van HAURATON opgenomen. De betonnen wandafdekplaten vormen een voordelige en effectieve klimaatbescherming voor wanden in huis, erf en tuin. Daarmee vervangen ze de dure, handgemaakte stenen platen, die tot die tijd gebruikelijk waren. Wandafdekplaten zijn er tegenwoordig in diverse breedten. 


HAURATON 1965zoom
 

1974 - INNOVATIES WAARBORGEN DE MARKTPOSITIE

Productnoviteiten starten de export

In de jaren 70 blinkt HAURATON uit met een reeks innovatieve producten, waarmee ook de export naar de belangrijkste West-Europese landen begint. Zo zorgt bijvoorbeeld een metalen randbescherming ervoor, dat afwateringsgoten beduidend stabieler en duurzamer worden. En FASERFIX doet zijn intrede – een vezelversterkt beton, dat voor het eerst dunne gootwanden met hoge zijdelingse stabiliteit en een lager productgewicht mogelijk maakt. FASERFIX afvoergoten werden verder ontwikkeld voor de meest uiteenlopende toepassingsdoeleinden. De zwaar belastbare serie FASERFIX SUPER genereert vandaag de dag één van de belangrijkste productieomzetten van de onderneming.

HAURATON 1974zoom
 
 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG - Nederland
Duurstedeweg 6
7418 CK Deventer / NL-Nederland
+31 570 756516
info@hauraton.nl

HAURATON nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief

 
 

Impressum        Datenschutz